10 TEMPAT TERCANTIK DI DUNIA. MEMANG MENGAGUMKAN.

1. Antelope Canyon, Arizona USA. Kawasan perkampungan suku kaum Red Indian. Merupakan hasil sentuhan semulajadi batuan dan air yang mengalir. Terkenal dengan nama Najavo.

 

2. Aurora, Norway. Pesta cahaya alam semulajadi. Sangat menakjubkan dengan pelbagai warna. Boleh tengok waktu malam je.

3. Colorado Plateu, Arizona Batuan sepanjang Utah, Arizona & Mexcio ni terbentuk dari hasil lukisan angin, air & matahari. Kawasan yang paling cantik Grand Canyon, Upper Antelope Canyon dan Glen Canyon.

4. Fairy Lake Pool Scotland Air sungai yang berwarna biru kehijauan jernih mengalir dan membentuk bebrrapa air terjun yang sangat menakjubkan.

5. Ha Long Bay Vietnam Perkampungan yang unik dan cantik yang terletak di teluk. Mempunyai beribu-ribu pulau batu kapur yang kecil dan gua-gua semulajadi yang banyak.

6. Glowworm Caves, New Zealand Lampu bercahaya biru di dalam gua dari serangga  yang melekat di dinding gua. Memang sangat indah dipandang dari jauh…😅 Macam bintang-bintang yang berkerlipan. 

7. Machu Pichu, Peru Tapak perkampungan dinatas pergunungan tinggalan suku kaum Inca.

8. Bora – Bora Island Itali  Siapa masih ingat tempat idaman percutian hero dalam cerita fast & furious 5? Hmmm. Memang menawan kalbu.

9. Triglav National Park, Slovenia Kolam air sungai mengalir di celah bukaan gua. Memang menarik perhatian sang pencinta alam.

10. Gurun Simpson, Australia Gurun yang mempunyai bentuk pasir parallel terpanjang. Warna merah dan oren menerangi seluruh kawasan. Merah itu masih menawan.

Pada para pengembara dunia, pastikan 10 tempat tercantik di atas termasuk dalam senarai-senarai percutian impian anda. Hidup cuma sekali. Explore…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *