10 Hotel-Hotel Unik Di Dunia

1.Udang House, Bali Indonesia. Bilik atas air sungai mengalir. Nyaman je rasa.

2. Hotel Terapung di Zanzibar, Tanzania. Rasa-rasa boleh lena ke tidur terapung di tengah-tengah lautan luas camni? 😬😬😬

3. Laman Zirafah, Kenya. Sambil makan sambil suap zirafah.

4. Hotel Fairy Chimney, Turki. Bilik-bilik di lereng gunung. Sesuai dengan namanya. Macam dalam cerita dongeng si pari-pari. Wujud rupanya.

5. Congrat Maldives, Pulau Rangali. Tidur sambil merenung ke atas langit…Ehh…merenung ke lautan. Boleh kira ikan sampai terlelap. 😜😜😜

6. Hotel Ais di Jukkasjarvi, Sweden. Kena tidur dengan baju sejuk tebal-tebal, memang tidur dalam ais ni. Cantik betul.

7. Hotel Mirrorcube Tree House, Sweden. Rumah kiub atas pokok. Sebijik macam dalam cerita drama korea episod 1, “The Korean Odyssey”.

8. Harry Porter Hotel, London. Sesape yang teringin nak merasa tidur dalam asrama Hogwart School of Witchcraft, boleh lah try pergi sini.

9. Attrap Reves Hotel, Perancis. Tidur dalam bola kaca snow ball gergasi. Memang transparent…😝😝😝

10. Hotel V8 Stuttgart Germany. Tempat tidur dalam kereta yang paling selesa. Memang awesome.

Memang kreatif betul diorang ni cipta hotel-hotel yang menarik minat pelancong seluruh dunia.

Kredit: cari.com.my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *